Pelargonium este originar din Africa de Sud, are aspect de tufă care atinge înălțimi de 30-50 centimetri. Se folosește atât pentru decorarea interioarelor, cât și pentru spațiile deschise, grădini sau terase.

Pe timpul verii, udați moderat mușcatele, având grijă să eliminați surplusul de apă care se strânge în tăviță, evitând astfel putrezirea rădăcinilor.

De asemenea, nu uitați de administrarea unui fertilizator în timpul verii pentru a favoriza înflorirea.

Temperatura optimă pentru o dezvoltare armonioasă a plantei este de aproximativ 20 de grade Celsius, iar pe timpul iernii, de 10 grade Celsius.

Lumina are un rol foarte important în dezvoltarea și înflorirea mușcatelor, astfel ca le puteti așeza în plin soare. În timpul iernii, puteti să păstrați plantele în locuri cu lumină multă și să administrați îngrășământ și apă regulat. În acest fel, veți avea flori și în această perioadă.

Există și varianta păstrării muscatelor în locuri întunecoase. În acest caz, primăvara, plantelor li se taie lăstarii, care se regenerează repede la loc. Înmulțirea se poate face cel mai des prin butași, dar se poate face și prin semințe.