Verbena hybrida este o floare de grădină anuală, decorativă, ce poate fi plantată în ghivece, pe terase, balcoane sau chiar în grădină. Verbena este originară din America de Nord si Sud, din zonele tropicale şi subtropicale. Florile, cu nuanţe de roz, roşu, violet sau albastru, creează un decor atractiv de la începutul verii până in septembrie. Te poți bucura de o verbena curgatoare dacă este așezată într-un ghiveci suspendat. 

Îngrijire Verbena:

Verbena este o plantă care nu necesită prea multă îngrijire dar pentru a avea parte de flori bogate trebuie să luaţi în considerare câteva aspecte importante cum ar fi necesarul de lumină, apă sau tipul de sol.

Necesar apă: Este recomdandat să utilizaţi apă de ploaie, iar substratul să fie menţinut umed pe perioada de creştere.

Necesar îngrăşământ: Verbena nu este pretenţioasă în ceea ce priveşte aplicarea îngrăşămintelor, dar pentru a avea flori spectaculoase este recomandat să se administreze o dată pe lună îngrăşământ pentru flori.

Cerinţe faţă de lumină: Verbena va avea flori pe durata celor mai fierbinţi zile de vară dacă va fi plantată în zonele cele mai uscate şi însorite ale terasei sau grădinii. Dacă va fi plantată în zone cu lumină scăzută ea nu va înflori deloc şi va fi susceptibilă la mucegaiuri sau alte boli.

Solul: Un sol lutos va duce la putrezirea rădăciilor verbenei. De asemenea siguraţi-vă că solul are un drenaj adecvat.

Boli şi dăunători: Acarienii, tripşii sunt principalii dăunători iar dacă planta nu este expusă la soare poate suferi de boala numită făinare. Tratamentele se fac cu insecticide şi fungicide specifice.