Coleusul este o planta atat de putin pretentioasa si atat de frumoasa incat nici nu se poate sa nu o doriti in gradina, pe terasa sau in balconul vostru. Frunzisul plantei are nenumarate culori si un aspect catifelat, atragator. Florile sunt cel mai adesea de culoare lila, insa daca vreti sa pastrati plantele cat mai mult timp si sa beneficiati de decorul produs de frunziosul lor, e bine sa indepartati florile.

Oricat de frumoase ar fi, florile reprezinta un semn ca planta este matura si odata cu florile care se trec, planta poate muri. Insa, daca indepartati florile, planta va continua sa vegeteze si sa produca frunzis decorativ pentru multa vreme. 

De-a lungul sezonului de vegetatie planta creste frumos, frunzisul capata nuante foarte interesante – de la cele mai deschise si pana la cele mai inchise. Cu cat aplicati tunderi si ciupiri mai dese, cu atat plantele se ramifica si devin si mai frumoase. Lastarii recoltati astfel pot fi folositi pentru inmultire.

Insa, daca nu vreti sa va bateti capul cu aceste lucruri, puteti veni oricand la Biosolaris ca sa va cumparati alte plante. Pretul este chiar neglijabil. Atunci cand pastrati ghivecele peste iarna la adapost e bine sa le asigurati lumina naturala, altfel plantele incep sa cheleasca de la baza catre varf. Temperatura minima e bine sa nu scada sub 5-6 grade C. Dupa cativa ani de vegetatie, Coleusul poate sa capete chiar si aspect de arbust ramificat.